ГоловнаПолітика

США підтримали ініціативу Порошенка відвести зброю калібру до 100 мм

Штати закликали всі сторони конфлікту негайно втілити ці домовленості.

США підтримали ініціативу Порошенка відвести зброю калібру до 100 мм
Фото: world-pressa.ru

Сполучені Штати Америки підтримують заклик Президента України Петра Порошенка відвести все важке озброєння від лінії зіткнення.

Про це заявив у четвер на брифінгу у Вашингтоні заступник офіційного представника Державного департаменту США Марк Тонер, повідомляє Укрінформ.

"Ми вітаємо заклик президента Порошенка до укладення договору про відведення на сході України важкого озброєння калібру до 100 мм і закликаємо всі сторони негайно втілити ці домовленості", - сказав Тонер.

Він додав, що США підтримують і нещодавні кроки України в забезпеченні обороноздатності Маріуполя і стабілізації ситуації в Широкиному.

"Ми відзначаємо зусилля України щодо імплементації Мінських домовленостей і закликаємо Росію і підтримуваних нею сепаратистів припинити агресію і виконати взяті на себе в Мінську зобов'язання, зокрема: припинити вогонь, забезпечити повний доступ спостерігачам СММ ОБСЄ, вивести іноземні збройні формування, відновити контроль України за її кордоном і звільнити всіх заручників", - зазначив заступник спікера Держдепу.

Водночас він зазначив, що нова пропозиція Порошенка передбачає відведення ще більшої кількості зброї, ніж обумовлено дією Мінських домовленостей, хоча підтримувані Росією сепаратисти не дотримуються навіть узятих на себе раніше зобов'язань.

"У домовленостях йдеться про зброю калібру понад 100 мм, але сепаратисти і Росія не відвели навіть її", - наголосив Тонер.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що угоду про відведення важкого озброєння від лінії розмежування мають підписати до 3 серпня і реалізувати її до 13 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram