ГоловнаПолітика

Угода про відведення озброєнь має бути підписана не пізніше за 3 серпня, - Порошенко

Після підписання угоди залишається 10 днів для її імплементації

Угода про відведення озброєнь має бути підписана не пізніше за 3 серпня, - Порошенко
Фото: dyvys.in

Президент Петро Порошенко заявляє, що в рамках переговорів з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, президентами Франції Франсуа Олландом і Росії Володимиром Путіним було досягнуто домовленості щодо того, що переговорні сторони тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі повинні підписати угоду про відведення важких озброєнь від лінії розмежування до 3 серпня і реалізувати її до 13 серпня.

Про це Порошенко сказав в інтерв'ю телеканалу СТБ.

"Нам вдалося забезпечити прийняття і підтримку української пропозиції про те, що ми повинні відвести від лінії розмежування артилерію калібру до 100 мм, міномети і танки, з яких переважно обстрілювалися українські позиції. Вони повинні бути відведені на 15 км... До 3 серпня, не пізніше, угода має бути підписана, і потім залишається 10 днів для того, щоб її негайно імплементувати", - повідомив президент.

Порошенко підкреслив, що українські військові переважно гинуть через обстріли з таких озброєнь.

Президент додав, Міжнародний комітет Червоного Хреста погодився брати участь в процесі звільнення заручників у Донбасі, а Росія - активізувати цей процес.

За словами Порошенка, робота вестиметься за 3 основними напрямками: перевірка умов утримання та звільнення заручників; пошук місць, де незаконно утримуються заручники; пошук зниклих безвісти.

"Нарешті ми отримали згоду російської сторони при чіткій і скоординованій роботі мене, як президента України, канцлера Німеччини і президента Франції, і зараз будемо перевіряти, як нарешті вона буде виконуватися", - підкреслив він.

Нагадаємо, Порошенко розраховує на сприяння США у виконанні домовленостей, досягнутих на переговорах тристоронньої контактної групи 21 червня в Мінську, про відведення озброєнь калібром до 100 мм від лінії розмежування на Донбасі і про створення 30-кілометрової демілітаризованої зони на лінії зіткнення під контролем ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram