ГоловнаПолітика

Україна підписала контракт з Airbus про отримання супутникових даних

На черзі ще кілька контрактів, заявив голова Держагентства з космосу.

Україна підписала контракт з Airbus про отримання супутникових даних
Pleiades-1

Україна підписала контракт з європейською Airbus Defense&Space про отримання супутникових даних надвисокої розподільної здатності в режимі on-line.

Про це повідомив голова Державного космічного агентства України Олег Уруський в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що, згідно з указом президента, перед агентством поставлено завдання забезпечити даними супутникового моніторингу Головний ситуаційний центр при РНБО.

"У рамках вирішення цього завдання ми провели цілу низку перемовин з операторами зарубіжних супутників ДЗЗ (дистанційного зондування Землі, - ред.). З деякими з них ці переговори тривають, а з деякими ми вийшли на етап підписання контрактів. Один з них уже підписано: йдеться про відому європейську Airbus Defense & Space. Згідно з контрактом, Україна вперше буде отримувати від європейських апаратів Pleiades-1 і Pleiades-2 супутникові дані надвисокої розподільної здатності - до 0,5 м в режимі on-line, які будуть надходити на нашу станцію, що працює в системі Національного центру управління та випробування космічних засобів (НЦУВКЗ)", - сказав Уруський.

"Ми плануємо доопрацювати і підвищити можливості наших трьох станцій, що передбачено відповідними контрактами. Якщо переговори з нашими потенційними партнерами завершаться успішно, то ми отримаємо змогу прямого доступу до інформації від угруповання приблизно із шести зарубіжних супутників з надвисокою розподільною здатністю, що для нас сьогодні дуже і дуже важливо. Це питання вже найближчого майбутнього", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що розвіддані із зони АТО Україна отримує від США і Канади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram