ГоловнаПолітика

ДНР призначила "місцеві вибори" на 18 жовтня

Захарченко вирішив рятувати Мінські домовленості.

ДНР призначила "місцеві вибори" на 18 жовтня
Фото: EPA/UPG

Керівник ДНР Олександр Захарченко призначив на 18 жовтня 2015 року проведення "місцевих виборів" на підконтрольній йому території.

Його заяву із цього приводу поширило в четвер сепаратистське Донецьке агентство новин (ДАН).

"У сформованих з вини Києва умовах Донецька народна республіка змушена заради порятунку

Мінських домовленостей самостійно взятися за їхнє виконання. Ми починаємо діяти негайно, не чекаючи, коли Київ схаменеться і повернеться за стіл справжніх, а не фейкових переговорів, оскільки подальше зволікання і затягування вигідне тільки українській партії війни", - йдеться в заяві.

"По-перше, ДНР на виконання пп. 4 і 11 Комплексу заходів оголошує, що на її території в межах Конституції і законів республіки в частині, що не суперечить їм, діє особливий режим самоврядування, деякі умови якого згадано в законі України про особливий статус Донбасу ("Про особливий порядок місцевого самоврядування..."), в п. 11 Комплексу заходів, а також у запропонованому нами проекті поправок до Конституції України", - заявив Захарченко.

"По-друге, на виконання пп. 4 і 12 Мінського комплексу заходів призначаю на 18 жовтня цього року проведення місцевих виборів на всій території ДНР. Вибори, як того вимагають пп. 4 і 12 Комплексу заходів, пройдуть "на підставі закону України "Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" в частині, що не суперечить Конституції і законам ДНР", - сказано в заяві.

Нагадаємо, в березні Верховна Рада змінила прийнятий восени 2014 року закон про особливий статус Донбасу і прописала, що цей закон почне діяти після позачергових виборів у підконтрольній бойовикам частині Донбасу, проведених відповідно до Конституції України. Розширені повноваження окремим регіонам Донецької та Луганської областей нададуть на умовах, що вибори пройдуть відповідно до демократичних стандартів, а всі незаконні збройні формування будуть виведені з території України.

Місцеві вибори в Україні пройдуть 25 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram