ГоловнаПолітика

Reuters взяло інтерв'ю у матері полоненого російського спецпризначенця

Зінаїда Александрова не чула про "звільнення" сина з російської армії

Reuters взяло інтерв'ю у матері полоненого російського спецпризначенця
Александр Александров
Фото: EPA/UPG

Мати російського солдата Олександра Александрова, який потрапив у полон в Україні, каже, що її син не казав їй про плани звільнитися зі служби.

58-річна Зінаїда Александрова сказала агентству Reuters, що нічого не чула про плани сина звільнитися з армії.

"Ні, нічого не говорив", - сказала вона в інтерв'ю у себе вдома в селі Рожки, розташованому за 350 кілометрів на північ від Тольятті, де служив її син перед тим, як вирушити в Україну.

"Якщо він звільнився, не повідомляючи нам, або не звільнився, держава в жодному разі не повинна кидати його... Я не знаю, як вони (влада) діють. Мені вони нічого не говорять... Я взагалі телевізор після цього не дивлюся. Просто не можу. Кому вірити?" - додала вона.

Сержанта Александрова і капітана Євгена Єрофєєва захопили 16 травня, українська влада звинуватила їх у тероризмі. Бійці заперечують свою провину, кажучи, що нікого не вбивали.

28-річний Александров вважає, що російська влада чинила тиск на його дружину Катерину, яка служить у відділі кадрів у його ж військовій частині, щоб вона сказала в ефірі російського держтелебачення, що він звільнився перед поїздкою в Україну.

Reuters не змогло зв'язатися з Катериною Александровою, яка не відповідає на телефонні дзвінки.

Батько Александрова Анатолій, відставний майор, служив у радянській прикордонній авіації і недовго брав участь у бойових діях, які СРСР вів в Афганістані з 1979 по 1989 рік. Він відмовився давати інтерв'ю.

Александрова не говорила із сином після того, як він потрапив у полон. За його словами, він намагався додзвонитися їй з різних номерів.

"Я відключалася, тому що незнайомі номери. Що якщо це СБУ (Служба безпеки України) з якимись погрозами? Я ні з ким не контактувала. Звідки я знала, що це Саша?" - сказала вона.

Александрова каже, що хоче, щоб російська влада і Путін більше допомагали її синові з товаришем і "витягнули їх".

"Я просто хочу, щоб мій син швидше приїхав", - каже вона.

Нагадаємо, Александров сказав в інтерв'ю Reuters, яке він давав з лікарняного ліжка в київському госпіталі в кінці травня, що він перетнув український кордон, перебуваючи на службі, за наказом у складі підрозділу спецпризначення: "Я його (контракт) не розривав, рапорти ніякі не писав... Я виконував накази".

За даними СБУ, Александров поїхав на Донбас, щоб заробити гроші, погасити іпотеку і кредит за "Шкоду".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram