ГоловнаПолітика

Відома фінальна трійка претендентів на посаду голови АКБ

Головного борця з корупцією виберуть із-поміж депутата і двох адвокатів

Відома фінальна трійка претендентів на посаду голови АКБ
архивное фото
Фото: Макс Левин

У фінальну трійку претендентів на посаду голови Антикорупційного бюро увійшли нардеп Віктор Чумак і депутати Артем Ситник і Микола Сірий. Ще один кандидат, який до останнього залишався серед претендентів, Яків Варичев не пройшов перевірку спецслужб.

Про це пише BBC Україна з посиланням на секретаря конкурсної комісії Євгена Захарова. За його словами, завтра на своєму засіданні конкурсна комісія вибере двох претендентів і передасть їх на розгляд президента.

Чумак є членом фракції Блоку Петра Порошенка у Верховній Раді, він також заступник голови комітету боротьби з корупцією. Ситник працював до 2011 року в прокуратурі Кіровограда та прокуратурі Київської області, потім пішов зі служби і став адвокатом. Сірий найкраще відомий як один з колишніх захисників Юлії Тимошенко.

Варичев починав працювати слідчим у Єнакієвому, потім працював у Москві слідчим з особливо важливих справ генпрокуратури СРСР. Після розпаду Союзу він повернувся в Україну, але через хворобу дитини переїхав до Іспанії. Двоє його дітей працюють там адвокатами, але сам він знову повернувся на Батьківщину.

Причини, чому Варичева зняли з конкурсу, засекречено СБУ, повідомив Захаров.

Нагадаємо, що загалом на посаду голови АКБ претендували більш ніж 170 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram