ГоловнаПолітика

Аксьонов пропонує відправити кримських татар в Узбекистан по довідки

Призначена Кремлем влада Криму нарікає, що Узбекистан зволікає з видачею довідок.

Аксьонов пропонує відправити кримських татар в Узбекистан по довідки
Фото: EPA/UPG

Окупаційна влада Криму просить російський уряд створити робочу групу для отримання кримськими татарами довідок про реабілітацію та вважає, що доцільно відправити делегацію з Криму в Узбекистан по такі документи.

Як повідомляє сайт так званого уряду Криму "Крыминформ", призначений Кремлем керівник Криму Сергій Аксьонов доручив оформити відповідні листи на ім'я віце-прем'єра уряду Росії Дмитра Козака і міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова, пише "Крым. Реалии".

"Таке рішення голова республіки ухвалив за підсумками зустрічі з представниками Ради старійшин кримськотатарського народу "Намус", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що під час зустрічі обговорювали проблеми отримання довідки про реабілітацію. Зокрема, на тривалий період затягується отримання довідки з Республіки Узбекистан.

"Необхідно з Криму делегувати групу в Узбекистан з нашими представниками кримськотатарського народу і посадових осіб, які за все це відповідають, які готові організаційно обговорити всі ці питання", - сказав Аксьонов.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим після так званого "референдуму", який відбувся 16 березня 2014 року під наглядом озброєних людей без розпізнавальних знаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram