ГоловнаПолітика

Президент України визнав, що Мінські угоди не працюють

Порошенко закликає ЄС посилювати тиск на Москву

Президент України визнав, що Мінські угоди не працюють
(Архивное фото)
Фото: www.dyvys.in

Президент України говорить про провал мінських домовленостей і закликає посилювати тиск на Москву. Про це Порошенко заявив в інтерв'ю німецькій газеті Bild перед своїм візитом до Німеччини, повідомляє DW.

"Правда полягає в тому, що угода не працює", - сказав Порошенко. За його словами, угода, підписана в Мінську, стала "для нас надією, а не реальністю".

Окрім того, Порошенко звинуватив Росію в порушенні режиму припинення вогню. "Щодня з російської сторони знову стріляють, часто понад 60 разів на день - в цілому, перемир'я порушувалося 1100 разів", - стверджує Порошенко.

За його словами, Україна виконала "кожне окремо взяте положення мінських угод" і втілювала їх негайно. Київ і проросійські сепаратисти на Донбасі дорікають одне одному в порушенні домовленостей, нагадує Reuters.

Порошенко звернув увагу на те, що спостерігачі Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) не мають відповідного доступу для того, щоб повністю проконтролювати процес відведення важкого озброєння. Президент закликав реагувати на порушення мінських угод посиленням санкцій.

"Це можуть бути подальші санкції. У будь-якому випадку, діючі санкції потрібно продовжити до кінця року", - наводить його слова інформагентство Reuters. Також Порошенко закликав бойкотувати Чемпіонат Світу з футболу 2018 року, який відбудеться в Росії.

"Поки російські війська перебувають на території України, я вважаю, що ЧС в цій країні немислимий", - зазначив він.

Нагадаємо, президент в неділю, 15 березня почав свій візит до Німеччини з відвідин пораненого бійця АТО в клініці в Дрездені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram