ГоловнаПолітика

Порошенко пропонує ВР змінити порядок держзакупівлі ліків

Президент назвав реформу сфери держзакупівель однією з пріоритетних у сфері охорони здоров'я

Порошенко пропонує ВР змінити порядок держзакупівлі ліків
Фото: www.dyvys.in

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді невідкладно розглянути зміни до порядку централізованої закупівлі життєво необхідних лікарських засобів та їх оподаткування.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Питання реформування сфери державних закупівель лікарських засобів та медичних виробів та здешевлення вартості лікарських засобів є одним з пріоритетних у сфері охорони здоров'я і потребує негайного вирішення", - зазначив він в листі, направленому до парламенту.

Президент визначив як невідкладні для позачергового розгляду Верховною Радою відповідні законопроекти від 17 лютого №2150 і №2151.

Зазначені документи - результат спільної роботи групи народних депутатів, активістів, нового керівництва Міністерства охорони здоров'я та Адміністрації президента, повідомив заступник глави АП Дмитро Шимків.

"Діюча система централізованих державних закупівель медикаментів є неефективною та несе ризики обмеження доступу пацієнтів до життєво необхідних ліків та медичних виробів, у зв'язку з чим і виникла потреба запровадження тимчасового механізму із залученням світового досвіду на період реформування цієї сфери", – зазначив Шимків.

Законопроектом № 2150 пропонується внести зміни до деяких законодавчих актів України, що дозволить здійснювати закупівлю лікарських засобів та медичних виробів із залученням спеціалізованих організацій, які здійснюють закупівлі, та які надають урядам держав та/або іншим суб’єктам відповідні послуги.

Зазначені законодавчі ініціативи є виконанням положень, закріплених в Коаліційній угоді Верховної Ради України VIII скликання та Програмі діяльності Кабінету Міністрів України. Крім того, ці законодавчі ініціативи були підтримані Національною радою реформ 4 березня та Комітетом з питань охорони здоров'я Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram