ГоловнаПолітика

Могеріні розробить план протидії російським ЗМІ

Передбачають, що документ ухвалять на саміті ЄС 19-20 березня.

Могеріні розробить план протидії російським ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Главі дипломатії Євросоюзу Федериці Могеріні доручать підготувати план інформаційної кампанії в рамках протидії російським ЗМІ у висвітленні конфлікту в Україні.

Про це йдеться в проекті доручення, підготовленому для саміту ЄС, повідомляють РИА Новости з посиланням на Reuters.

"Європейська рада пропонує Високому представнику (Могеріні)... підготувати до червня план дій для стратегічної комунікації на підтримку свободи ЗМІ та європейських цінностей", - цитує агентство чернетку документа.

Передбачають, що документ ухвалять на саміті ЄС 19-20 березня, наступна зустріч європейських лідерів відбудеться в червні - саме до цього часу Могеріні пропонують підготувати свою програму.

Раніше Могеріні заявляла, що Євросоюз працює над стратегічною комунікацією, щоб протистояти "пропаганді російською мовою" не тільки в регіоні східного партнерства чи в Росії, а й у ЄС.

Крім того, міністри закордонних справ Естонії, Литви, Данії та Великобританії у спільному зверненні запропонували, щоб Євросоюз створив європейський телеканал, розрахований на російськомовних жителів спільноти. За створення такого ТБ також виступила Україна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram