ГоловнаПолітика

Прем'єр-міністр Польщі закликала боротися за європейську Україну

Україна реально проливає кров за ЄС і за спробу євроінтеграції з ЄС, вважає Копач.

Прем'єр-міністр Польщі закликала боротися за європейську Україну
Фото: radioporusski.pl

Сьогодні треба боротися за європейське майбутнє України і "засудити того, хто не поважає цього рішення".

Про це заявила прем'єр-міністр Польщі Ева Копач в ефірі телеканалу TVP1, повідомляє Укрінформ.

"Є дві справи, за які треба боротися: за солідарність і визнання права України, що вони (українці. - Ред.) хочуть бути на західній стороні Європи, хочуть інтегруватися з Європою, бачать у цьому свій розвиток і свій шанс, і це суверенне рішення потрібно поважати. З іншого боку, слід засудити того, хто не поважає це рішення", - наголосила Копач.

Вона назвала російсько-українську війну "найсерйознішою кризою безпеки в Європі з часів холодної війни", а недооцінка цієї ситуації, на думку Копач, була б "наївністю".

За її словами, слід знайти баланс між діями, які гарантували б безпеку Польщі та полякам, і боротьбою за європейське майбутнє України.

"Ми повинні знайти рівновагу між великими зусиллями, щоб забезпечити безпеку насамперед своєї країни і своїх громадян і одночасно боротися за те, за що бореться Україна, вперше реально проливаючи кров за ЄС і за спробу євроінтеграції з ЄС, оскільки там на Майдані гинули люди, там уперше гинули люди за європейські справи, європейську солідарність", - наголосила польський прем'єр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram