ГоловнаПолітика

Судді Царевич одягнули електронний браслет

Скандальна представниця Печерського суду уникла СІЗО

Судді Царевич одягнули електронний браслет
Фото: LB.ua

Вінницький міський суд частково задовольнив клопотання прокуратури у справі судді Печерського суду Оксани Царевич і ухвалив, що її слід відпустити під особисте зобов'язання на два місяці з 11 березня.

Про це повідомляє УНІАН.

Рішення оголосив суддя Олександр Олійник. Він наголосив, що Царевич зобов'язана прибути на вимогу слідчих у будь-яке зазначене ними місце і згідно з призначеним часом. Також вона повинна носити електронний браслет, щоб можна було відстежувати її перебування, і повідомляти про зміну свого місця проживання.

"У разі невиконання покладених на неї обов'язків на неї буде накладено штраф і може бути застосований більш жорсткий захід", - наголосив суддя. Він додав, що рішення суду можна оскаржити протягом п'яти днів.

Захист Царевич повідомив, що оскаржить рішення.

Представники прокуратури, які вимагали арешту для Царевич, поки що не визначилися, чи будуть оскаржувати рішення суду.

Нагадаємо, 10 березня Вища кваліфікаційна комісія суддів відсторонила суддів Печерського суду Сергія Вовка, Оксану Царевич і Віктора Кицюка від посади на два місяці.

Минулого тижня Рада дозволила заарештувати Царевич, Кицюка і Вовка. Санкцію на арешт видали на прохання Генпрокуратури. Їхні дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 375 (винесення суддею (суддями) свідомо неправочинного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу. 2 березня згоду на їхній арешт підписав голова Верховного Суду Ярослав Романюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram