ГоловнаПолітика

Увесь світ сьогодні на боці України, - генсек ООН

Усі положення мінських домовленостей мають бути виконані, стверджує Пан Гі Мун

Увесь світ сьогодні на боці України, - генсек ООН
Фото: salamnews.org

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном і подякував йому за міжнародну підтримку України, яка консолідує ООН та її інституції, зокрема Генеральну Асамблею і Раду Безпеки.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як наголошується в повідомленні, Порошенко також висловив особисту подяку Пан Гі Муну за чітку та однозначну позицію щодо нелегітимності так званих "виборів" від 2 листопада і тієї шкоди, яку вони завдали виконанню мінських домовленостей.

"Ваші заяви з цього приводу дали точний і своєчасний сигнал світові, зокрема Раді Безпеки ООН напередодні її позачергового засідання щодо ситуації в Україні 12 листопада", - заявив глава держави.

Генсек ООН висловив занепокоєння з приводу загрози зриву зусиль, спрямованих на мирне врегулювання ситуації на Донбасі, і підкреслив, що всі положення мінських домовленостей мають бути виконані, щоб уникнути подальшої ескалації.

Пан Гі Мун запевнив, що сьогодні весь світ на боці України. ООН докладатиме подальших зусиль, щоб мінські домовленості виконувалися усіма сторонами з метою деескалації ситуації на Донбасі, підкреслив Генеральний секретар, сказано в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram