ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Верховную Раду - 2014

США вважають вибори в Україні кроком на демократичному шляху

"Атмосфера була оптимістичною і позитивною"

США вважають вибори в Україні кроком на демократичному шляху
Фото: finance.obozrevatel.com

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт і посол США при ОБСЄ Деніель Беєр оцінили українські парламентські вибори як ще один крок на демократичному шляху України.

Про це йдеться в їхній спільній заяві.

"Сьогодні ми мали честь спостерігати українську демократію в дії, коли країна, вдруге цього року, прийшла до виборчих урн - тепер щоб проголосувати за новий парламент. Протягом декількох годин представники Посольства відвідали десять виборчих дільниць по всьому Києву, щоб побачити, як розгортаються події цього історичного дня. Співробітники виборчих комісій, спостерігачі та громадяни, з якими ми спілкувалися, з готовністю обговорювали підготовку до виборів і були сповнені ентузіазму з приводу можливості знову проголосувати за зміни. Атмосфера була оптимістичною і позитивною", - сказано в ній.

"Сьогоднішнє голосування - ще один крок на демократичному шляху України. Ми вітаємо всіх, хто у себе в країні і по всьому світу зміг проголосувати, і чекаємо на оцінку сьогоднішнього голосування місцевими та міжнародними спостерігачами. ОБСЄ планує дати попередню оцінку на прес-конференції в понеділок, у другій половині дня, в Києві", - підсумували Пайєтт і Беєр.

Нагадаємо, в Міністерстві внутрішніх справ назвали зразковими поточні вибори народних депутатів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram