ГоловнаПолітика

Зникненням ОВК у 140-му окрузі зайнялася міліція

Голова комісії, заступник і секретар пропали "ні з того ні з сього"

Зникненням ОВК у 140-му окрузі зайнялася міліція

Міністерство внутрішніх справ почало розслідувати зникнення керівництва окружної виборчої комісії №140 в Одеській області.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Ні з того ні з сього зникли голова, заступник, секретар та кілька членів ОВК №140, внаслідок чого там немає кворуму і комісія стала неповноважною ухвалювати будь-які рішення. Кілька сотень членів дільничних комісій не можуть покинути свої виборчі дільниці, щоб привезти і здати ОВК бюлетені і протоколи з результатами голосування", - написав Геращенко.

Радник міністра стверджує, що Управління МВС в Одеській області порушило кримінальну справу за ст. 157 ч. 3 (перешкоджання здійсненню виборчого права посадовими особами виборчої комісії) Кримінального кодексу. На цей час приміщення дільничних комісій, на яких зберігаються бюлетені і протоколи з результатами голосування, взято під посилену охорону співробітниками міліції, озброєними автоматичною зброєю для відбиття можливих нападів.

Міліціонерам доручено встановити місцезнаходження керівників та членів виборчих комісій і з'ясувати причину їхнього зникнення.

Зниклі голова, заступник голови, секретар і члени комісії, за словами Геращенка, можуть отримати від 3 до 7 років позбавлення волі. "Я переговорив з начальником УВС Одеської області Іваном Катеринчуком, і він вважає, що якщо ці втікачі зараз повернуться до виконання своїх обов'язків, то суд і слідство врахують це як фактор, що пом'якшує покарання", - пише Геращенко.

"В іншому разі ЦВК повинна зараз негайно призначити нових членів і керівників ОВК 140 і привести їх до присяги для того, щоб мати можливість підбити підсумки голосування", - зазначив радник міністра.

Нагадаємо, на 140-му окрузі на даний момент є дані тільки про 7% голосів виборців, керівництво окружної комісії покинуло приміщення ОВК рано-вранці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram