ГоловнаПолітика

Бюлетені до ЦВК супроводжують 20 тис. міліціонерів

Оригінали виборчих документів вивезено з 93% дільниць

Бюлетені до ЦВК супроводжують 20 тис. міліціонерів
Фото: EPA/UPG

Станом на 15.30 понеділка виборчі бюлетені вивезено з майже 93% дільничних виборчих комісій. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

"Трохи більше від половини дільничних виборчих комісій з цієї кількості вже здали виборчу документацію до окружні виборчі комісії. За інформацією, що надійшла до оперативного штабу МВС, волевиявлення громадян відбулося без значних резонансних правопорушень", - повідомляє прес-служба відомства у понеділок.

У МВС зазначають, що 92,7% виборчих дільниць завершили підрахунки голосів і вивезли виборчі бюлетені в окружні виборчі комісії, 51,7% комісій здали виборчу документацію до ОВК. Решта - 11574 комісій - перебувають у русі і черзі до ОВК.

Супровід та охорону виборчої документації забезпечують 19 тисяч працівників міліції. Крім того, трохи більше за 1 тис. співробітників міліції залучено до охорони ОВК. Ще 10,1 тис. співробітників міліції забезпечують охорону ДВК до закінчення підрахунку голосів.

У відомстві також інформують, що до органів внутрішніх справ безпосередньо в день виборів надійшло 999 повідомлень про події, пов'язані з виборчим процесом (найбільше у місті Київ - 157, Одеська область - 107). 127 порушень пов'язані з підкупом виборців, найбільше таких фактів зафіксовано в Одеській (20) та Житомирській (13) областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram