ГоловнаПолітика

У Донецькій області зможуть проголосувати тільки 8 округів з 21

Ще чотири округи проголосують частково

У Донецькій області зможуть проголосувати тільки 8 округів з 21
Фото: Виталий Головин

У Донецькій області голосування на всіх виборчих дільницях може відбутися лише у вісьмох округах із 21-го. Про це заявив голова правління Донецької обласної організації Комітету виборців України Сергій Ткаченко, повідомляє УНІАН.

За словами Ткаченка, проголосувати зможуть, зокрема, жителі Артемівська, Слов'янська, Краматорська, Костянтинівки, Красноармійська та Маріуполя.

"Зараз ми можемо стверджувати, що голосування на парламентських виборах у Донецькій області відбудеться на більшості виборчих дільниць таких округів: №№46, 47, 48, 49, 50, 57, 58, 59, - сказав Ткаченко. - На жаль, у деяких із вказаних округів відкриються не всі дільниці, але більшість виборців зможуть проголосувати".

В області є 4 округи, в яких зберігається невизначена ситуація з проведенням голосування: №№45, 52, 53, 60. Територію цих округів контролює і українська армія, і незаконні збройні формування, тому проведення там виборів можливе лише частково. У 53 окрузі голосування може відбутися на незначній кількості дільниць.

За інформацією експерта, в інших округах регіону голосування провести неможливо. "Вибори в Донецькій області нереально провести в таких 9 округах: №№41, 42, 43, 44, 51, 54, 55, 56, 61. У межах цих округів розташовані такі міста: Донецьк, Горлівка, Макіївка, Шахтарськ, Старобешеве й інші. Крім того, значна частина території 53 округу, зокрема міста Єнакієве і Торез, також контролюється бойовиками", - повідомив Ткаченко.

Нагадаємо, позачергові вибори у Верховну Раду пройдуть наступної неділі, 26 жовтня. За даними соціологічного опитування, явка виборців становитиме 60-65%, при цьому в зоні бойових дій на Донбасі вона не перевищить 40%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram