ГоловнаПолітика

Ті, хто проливав кров за Україну, повинні мати свій голос у владі, - Білецький

Комполку "Азов" розповів, навіщо балотується в нардепи

Ті, хто проливав кров за Україну, повинні мати свій голос у владі, - Білецький
Фото: Макс Левин

"Ті, хто проливав кров за Україну, повинні мати свій голос у владі. Це їхнє священне право і вони це заслужили. Тому я йду до Верховної Ради, щоб стати представником і голосом солдата, добровольця, фронтовика", - заявив командир полку "Азов" Андрій Білецький в інтерв'ю УНІАН.

Коментуючи власне самовисування кандидатом у народні депутати України, він зазначив, що півроку реальних бойових дій йому, як командиру підрозділу, дали не тільки величезний досвід, а й розуміння того, що саме в українській армії потрібно докорінно міняти і модернізувати.

"Зараз перед країною стоїть головне завдання - захистити незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Україні потрібен мир, а гарантувати його може тільки сильна армія. Нам потрібно створювати нове українське військо на зовсім іншій, професійно-добровольчої основі і за високими стандартами НАТО", - переконаний Білецький.

Відповідаючи на питання, чому вирішив іти на вибори саме в Києві, він зазначив: "Азов" - київський батальйон, а тепер полк, підпорядкований київській міліції. Більшість його бійців - кияни і серед них багато хлопців з Оболоні. Тут живе моя сім'я. А головне - таким було рішення Ради офіцерів нашого полку".

Білецький переконаний, що Україна повністю може виграти війну на полі бою. Нинішні поразки він вважає наслідком зради в парламенті і київських кабінетах.

"Київ - столиця, де все насправді вирішується. На фронті можемо виграти все, що завгодно. Росія не залізна, і вона впаде. Питання в тому, чи буде чітка політична воля тут. Київ вирішував, залишатися Януковичу чи ні. Столиця і зараз вирішує, продовжувати боротьбу і перемогти, або скласти лапки і капітулювати", - упевнений Білецький.

Нагадаємо, Білецький є кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №217 (Київ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram