ГоловнаПолітика

У прикордонному селі на Донбасі з'явився блокпост "зелених чоловічків"

"Це схоже на пряме вторгнення"

У прикордонному селі на Донбасі з'явився блокпост "зелених чоловічків"
Архив

Добре озброєні чоловіки з російським акцентом і у формі без розпізнавальних знаків з'явилися у вихідні в селі Колоски Старобешівського району Донецької області, а у вівторок обладнали там укріплений блокпост.

Про це пише "Рейтер".

За розповіддю двох очевидців, неупізнані військові в селі Колоски ділилися сухими пайками з написами російською мовою, а на рукавах у них були білі пов'язки - такі самі, як у групи з десяти бійців, затриманих українськими військовими у Дзеркальній, майже за сім кілометрів від Колосків. В опублікованому у вівторок відеозаписі допиту вони назвалися російськими десантниками.

Російські інформаційні агентства процитували джерело в російському Міноборони, яке сказало, що десантники перебували на навчаннях на російському боці кордону і потрапили в Україну помилково. Один із чоловіків, показаних на відеозаписі, сказав, що вони отримали наказ почепити білі пов'язки.

Житель села Колоски Дмитро Чистюхін розповів, що розпізнавальні знаки на бронемашинах зафарбовано білими колами.

Ще один очевидець на ім'я Олексій сказав, що озброєні люди у відповідь на запитання, хто вони, сказали місцевим жителям, що прийшли "захищати їх". "Це схоже на пряме вторгнення", - сказав Олексій.

За його словами, він і його сусіди з неділі нарахували в Колосках та їх околицях 38 бойових машин десанту і два заправники. Вони бачили також безліч військових вантажівок з людьми.

Після прибуття військових колон в околицях розпочався артобстріл, каже Олексій, додаючи, що не знає, хто стріляв.

Обидва очевидці сказали, що вперше побачили новоприбулу бронетехніку, зокрема потужну зенітно-ракетну установку і артилерійські знаряддя, в неділю вранці.

Нагадаємо, у ніч на середу колона російської техніки, що налічує близько 100 одиниць, прорвалася на територію України в районі Старобешевого.

У той самий район проникла колона російської техніки в неділю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram