ГоловнаПолітика

Тимошенко закликає ввести військовий стан на Донбасі

Екс-прем'єр хоче, щоб Порошенко взяв керування обороною в свої руки

Тимошенко закликає ввести військовий стан на Донбасі
Фото: batkivshchyna.com.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко закликає ввести військовий стан у Донецькій і Луганській областях. На її думку, це багаторазово посилить систему оборони України і скоординованість дій.

Про це йдеться в заяві Тимошенко, опублікованій на сайті "Батьківщини".

"Вночі відбулося вторгнення російської армії на територію України. Ми не маємо права зараз ховати голову в пісок, ми вже не можемо називати все, що відбувається на сході України терористичною акцією якихось невідомих сепаратистів. Треба чесно сказати, що Росія розв'язала проти України війну", - заявила Тимошенко

Вона закликала докорінно змінити стратегію і тактику наших дій.

"Треба негайно організувати ставку Головнокомандувача і взяти президенту всі важелі управління обороною України у свої руки. Це дасть нам можливість чітко координувати наші дії, діяти ефективно і рішуче", - підкреслила також екс-прем'єр.

"І третє. Треба скликати надзвичайне засідання Верховної Ради, затвердити введення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях і звернутися до урядів і народів усього світу про надання Україні дієвої військової допомоги", - додала також Тимошенко.

Нагадаємо, вчора офіційний представник Держдепу Джен Псакі повідомила, що за наявною в США інформацією, росіяни переходять у пряму військову контратаку в Україні. Крім того, глава міністерства закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив, що на Сході України воюють армії України та Росії.

Раніше НАТО підтвердило, що в останні дні російська армія ввела артилерійські підрозділи на територію України і використовує їх проти українських збройних сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram