ГоловнаПолітика

У Міноборони РФ пояснили, як російські десантники опинилися в Україні

Опір при затриманні не чинили

У Міноборони РФ пояснили, як російські десантники опинилися в Україні
Фото: EPA/UPG

Затримані в Україні російські військові випадково перетнули кордон при патрулюванні. Про це РИА Новости повідомило джерело в Міноборони.

За його словами, військовослужбовці не чинили українським силовикам опору при затриманні.

"Зазначені військовослужбовці дійсно брали участь в патрулюванні ділянки російсько-українського кордону, перетнули її, ймовірно, випадково на необладнаній, немаркованій ділянці, опору Збройним силам України при затриманні, наскільки нам відомо, не чинили", - підкреслив представник відомства.

Водночас в Міноборони підкреслили, що українські військові також неодноразово перетинали російський кордон як поодинці, так і групами "загальною кількістю понад 500 осіб, в тому числі зі зброєю в руках і на бронетехніці", інформує ІТАР-ТАРС.

"Жодного зайвого галасу з цього приводу ми не влаштовували, просто повертали всіх охочих на українську територію в безпечному місці", - додало джерело.

Як відомо, 25 серпня поблизу Дзеркального Амвросіївського району Донецької області загальна оперативна група Збройних сил України та СБУ затримала 10 військовослужбовців 331 полку 98 Свірської дивізії Повітряно-десантних військ ЗС Російської Федерації.

Пізніше прес-центр АТО опублікував відео з їхніми допитами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram