ГоловнаПолітика

Головна проблема АТО на Донбасі - погане забезпечення продовольством, - думка

Система забезпечення Збройних сил за Януковича була "заточена" під корупцію і злодійство, йдеться в розслідуванні.

Головна проблема АТО на Донбасі - погане забезпечення продовольством, - думка

Причина однієї з головних проблем від початку АТО на Донбасі - поганого забезпечення продовольством наших підрозділів, які воюють із проросійськими терористами -  є нинішня система аутсорсингу.

Про це пише журналіст видання "Інформаційний опір" у розслідуванні "Дещо про "продовольчі стратегії", або Хроніка пікірувального аутсорсингу".

"Система забезпечення Збройних сил за Януковича була "заточена" під корупцію і злодійство, але аж ніяк не під постачання під час бойових дій", - пише видання.

Журналіст зазначає, що з приходом міністра Єжеля 2010 року з ринку послуг харчування військовослужбовців виганяли компанії, що зайшли туди раніше, а замість них посилено просували "свої" фірми. Цю практику використовували і його послідовники. Утім, усі вони "лише посилено користувалися корупційними плодами древа, посадженого задовго до них", - пише видання.

Автор матеріалу зазначає, що нинішню систему аутсорсингу почали впроваджувати ще 2006 року. Наказ про перехід на нову систему підписав міністр оборони Анатолій Гриценко в січні 2006 року. "Із самого початку аутсорсинг, за яким зараз харчується вся армія, не мав правової бази та сильно відгонив корупцією", - йдеться в розслідуванні. Крім того, цей спосіб був абсолютно неефективним в умовах ведення бойових дій, що засвідчили перші ж бойові навчання.

Власне, неефективність системи далася взнаки вже восени 2006 року, але "майже всі наступні міністри оборони посилено користувалися "корупційним потенціалом" системи аутсорсингу, закладеним 2006 року", - пише видання.

"І коли почалася АТО, все це катастрофічно далося взнаки у вигляді голодних українських солдатів, які просять шматок хліба в мирних жителів. Причому це ганьба, за яку ніхто і не подумає відповідати", - резюмує автор матеріалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram