ГоловнаПолітика

Російський гендиректор "Київстару" вирішив стати громадянином України

Петро Чернишов пообіцяв відмовитися від російського громадянства

Російський гендиректор "Київстару" вирішив стати громадянином України
Фото: kyivstar.ua

Новий гендиректор "Київстару" росіянин Петро Чернишов вирішив попросити про українське громадянство.

Про це він заявив на своїй сторінці у "Фейсбуці".

"Я і моя сім'я, самі того не усвідомлюючи, нерозривно пов'язані з Україною. І з Києвом, і зі Львовом, з Запоріжжям, Одесою, Івано-Франківськом, Закарпаттям і Харковом - це просто ті місця, де ми часто бували (адже живемо ми тут уже більш ніж десять років загалом!). Мені і дружині дуже не хотілося їхати звідси навіть за новими подвигами і красивими "компенсаційними пакетами". Постійна посвідка на проживання в нас уже є давно - але це все одно не те", - написав він.

"А що ж ще краще пов'язує людину з країною, ніж громадянство? Так ми разом з дружиною прийшли до рішення, що хочемо стати громадянами України, і це стосується й наших трьох дітей. Зараз збираємо документи у відповідні інстанції, постараємося якомога швидше їх подати і будемо сподіватися на швидке вирішення питання", - заявив Чернишов.

Він наголосив, що, приймаючи українське громадянство, відмовиться від колишнього.

Нагадаємо, Чернишов очолив "Київстар" 25 червня. Раніше він був гендиректором пивної компанії "Карлсберг Україна" та віце-президентом Carlsberg Group у Східній Європі, а також незалежним директором у раді директорів ТОВ "Ергопак" Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram