ГоловнаПолітика

Сепаратисти розповіли подробиці операції з повернення армією двох БМД

Один з бойовиків нібито був поранений

Сепаратисти розповіли подробиці операції з повернення армією двох БМД
Фото: slavgorod.com.ua

Командир захопленого бойовиками Слов'янська В'ячеслав Пономарьов розповів, як українській армії вдалося повернути дві бойові машини десанту, які раніше були захоплені сепаратистами.

"Дві БМД із захоплених виявилися зламаними, ми відігнали їх на станцію СТО в околицях Краматорська, щоб полагодити. Через кілька годин біля станції приземлилися два вертольоти зі спецназом армії України", - розповів Пономарьов агентству РИА Новости.

Він уточнив, що десантники пострілами в повітря розігнали працівників станції і поранили одного з сепаратистів. Військові взяли під контроль станцію і машини, привезли техніків і закінчили ремонт, після чого бронемашини відігнали на аеродром, що залишається в руках армії.

Інші машини, зазначив Пономарьов, стоять в укріпленому кварталі в центрі Слов'янська, а напередодні сепаратисти на цій техніці доїхали до розташованого неподалік села Сіверськ та замінили українські прапори на місцевому відділенні міліції та сільраді прапорами так званої "Донецької народної республіки".

Нагадаємо, напередодні Міноборони України повідомило, що десантники повернули дві з шести одиниць бронетехніки, захоплених 16 квітня у Краматорську. Зазначалося, що спецоперація пройшла без жертв та постраждалих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram