ГоловнаПолітика

Захоплення адмінбудівель підтримує 18% жителів Донецької області

Загалом у південно-східних областях таких людей менше 12%

Захоплення адмінбудівель підтримує 18% жителів Донецької області
Фото: EPA/UPG

76,7% населення південно-східних областей України не підтримують дій тих, хто зі зброєю в руках захоплює адміністративні будівлі в його рідному регіоні.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) на замовлення ZN.UA в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Харківській, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій областях.

Підтримують такі дії лише 11,7% опитаних, найбільше прихильників у Донецькій (18,1%) і в Луганській областях (22,4%). У Харківській області таких людей 9,9%. Найнижчий відсоток підтримки - 2,7% - демонструє Херсонська область.

У Донецькій та Луганській областях кількість тих, які виправдовують ділиться майже порівну між тими, хто вважає, що інакше увагу центру на проблеми регіону звернути не можна: Донецька - 23%, Луганська - 24,3%, і тими, хто "дозволяє" подібні дії, "так як під час революції в Києві й у Західних регіонах України робили те ж саме"(Донецьк - 22,3%, Луганськ - 30,8%).

У той же час як і раніше дуже високим залишається відсоток тих людей, які вважають, що "ні за яких обставин не можна виправдовувати збройне захоплення адміністративних будівель, всі проблеми потрібно вирішувати тільки дипломатичним шляхом" - 61% жителів південного сходу.

Опитування проведено 10-15 квітня 2014 Опитано 3232 респондентів старше 18 років у 160 населених пунктах восьми регіонів Півдня і Сходу України - Одеській, Миколаївській, Херсонській, Харківській, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій областях (методом телефонних інтерв'ю - 1476, методом особистих інтерв'ю - 1756). У кожному окремому регіоні проведено не менше 400 інтерв'ю. Похибка вибірки не перевищує 0,95%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram