ГоловнаПолітика

Путін особисто ухвалював рішення забрати Крим в України, - Пєсков

Про плани президента РФ його соратники дізналися за кілька годин до їх реалізації

Путін особисто ухвалював рішення забрати Крим в України, - Пєсков
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Приєднати Крим до Росії було особистим рішенням президента РФ Володимира Путіна.

Про це в ефірі російського телеканалу ТВЦ розповів прес-секретар голови Російської держави Дмитро Пєсков, повідомляє "Интерфакс".

"Це було особисте рішення голови держави, - сказав Пєсков. - Тільки він міг, повинен був і ухвалив це рішення".

При цьому Пєсков нагадав, що президент уже говорив на прямій лінії - рішення щодо Криму остаточне, він ухвалив його тільки після того, "як отримали своє підтвердження цифри референдуму".

Відповідаючи на запитання, коли саме йому стало відомо про намір президента просити Раду Федерації дати дозвіл використати війська в Україні, Пєсков зауважив, що більшість його колег "не знали (заздалегідь) про те, що це відбуватиметься". "Ми дізналися про це буквально за кілька годин. І ми виконували свої обов'язки. Нам потрібно було зробити так, щоб це стало відомо громадськості. Над чим ми і працювали", - додав прес-секретар.

Представник Кремля також зазначив, що такі питання обговорюють на регулярних засіданнях Радбезу РФ. "Але з урахуванням думки постійних членів (Радбезу) рішення однаково ухвалює одноосібно президент", - підсумував прес-секретар.

Рішення Путіна щодо Криму вже увійшло в історію, переконаний Пєсков.

Відповідальність за те, що жителі Криму проголосували за входження до складу Росії, лежить на владі України, вважає прес-секретар президента. "Росія не вчила і не змушувала мешканців Криму...  голосувати за возз'єднання з Росією", - нагадав він. "Щось сталося в Україні, що сподвигло людей на виявлення своєї волі", - заявив він.

Пєсков зазначив, що під час підготовки до прямої лінії Володимир Путін отримав тисячі звернень із закликом допомогти жителям сходу і південного сходу України. "А від доброго життя це не роблять", - сказав він, зазначивши, що "запрошують, бо відчувають небезпеку".

При цьому Пєсков також зазначив, що Путін завдяки таким рішенням продемонстрував, що є президентом і "згідних", і "незгідних".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram