ГоловнаПолітика

Посол ЄС: Турчинов може підписати Угоду про асоціацію

Раніше позиція Євросоюзу полягала в необхідності дочекатися виборів

Посол ЄС: Турчинов може підписати Угоду про асоціацію
Фото: argumentua.com

Глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський вважає, що голова Верховної Ради, в.о. президента Олександр Турчинов має повноваження для підписання Угоди про асоціацію з ЄС від імені України.

Про це він сказав журналістам.

"Важливо для Європейського Союзу, щоб особи, які підпишуть від України, щоб у них була легітимність до підписання... Легітимно, що голова Верховної Ради виконує обов'язки президента, тимчасом як президент відсутній. Стаття 112 Конституції України йому дає повноваження, щоб підписувати міжнародні угоди від імені України", - зазначив він, відповідаючи на запитання, чи влаштовує ЄС варіант підписання угоди про асоціацію виконуючим обов'язки президента і чи можливе підписання цієї угоди до президентських виборів, які призначені 25 травня.

При цьому Томбінський сказав, що не хоче спекулювати на датах, оскільки це питання мають узгодити всі країни ЄС і Україна.

Нагадаємо, 24 лютого офіційний представник Єврокомісії Олів'є Байї заявив, що ЄС вестиме переговори про підписання Угоди про асоціацію тільки з новим урядом України, який буде сформовано після президентських виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram