ГоловнаПолітика

Держприкордонслужба нарахувала в Криму 30 тис. російських військових

Росія порушила угоду про базування ЧФ РФ

Держприкордонслужба нарахувала в Криму 30 тис. російських військових
Фото: http://www.novayagazeta.ru

Державна прикордонна служба України стверджує, що зараз у Криму знаходиться близько 30 тис. російських військовослужбовців.

"Попередньо військовослужбовців Російської Федерації задіяно зараз близько 30 тисяч", - повідомив на прес-конференції директор департаменту персоналу Держприкордонслужби України генерал-полковник Михайло Коваль, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому він не уточнив, скільки зараз українських військовослужбовців знаходиться в Криму.

Раніше представник РФ в ООН Віталій Чуркін на засіданні Радбезу ООН заявив, що Росія може сконцентрувати в Криму до 25 тисяч військовослужбовців у складі ЧФ РФ.

В українському МЗС назвали цю заяву неправдивою й повідомили, що діючі двосторонні угоди справді передбачають максимальну чисельність російських військовослужбовців на території України до 25 тисяч, однак з них 1987 військовослужбовців - це чисельність морської піхоти та морської авіації наземного базування.

"Зараз кількість морської піхоти та морської авіації наземного базування істотно перевищує цю цифру", - підкреслив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram