ГоловнаПолітика

У Росії порушили справи через погрози "українських націоналістів" губернаторам

З погрозами нібито виступило досі невідоме "Священне братство "Чорний хрест"

У Росії порушили справи через погрози "українських націоналістів" губернаторам
Фото: rian.ru

Слідчий комітет Росії по областях порушив кримінальні справи за фактами погроз на адресу губернаторів Бєлгородської, Курської, Брянської та Воронезької областей.

Про це повідомляється на сайті СК РФ.

На адресу губернаторів нібито надходять погрози застосування насильства щодо них самих та їхніх близьких у зв'язку з подіями в Україні.

"Зокрема, губернатору Воронезької області невстановленими особами за допомогою електронної пошти від імені однієї з праворадикальних українських організацій висунуто вимогу "публічно оголосити про неприйняття курсу президента Росії щодо стабілізації ситуації в Республіці Україна, негайно подати у відставку, а також заявити про бажання Воронезької області увійти до складу України або накласти на себе руки". У разі невиконання цих вимог губернатору погрожують ліквідацією. Аналогічні вимоги і погрози були отримані і губернаторами Курської, Брянської та Бєлгородської та низки інших областей", - сказано в повідомленні.

Напередодні губернатор Воронезької області Олексій Гордєєв заявив, що загрози йому надіслало "Священне братство "Чорний хрест".

Відомості про цю організацію у відкритих джерелах відсутні. Не виключено, що "Священне братство "Чорний хрест" у Росії вигадали.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram