ГоловнаПолітика

У Криму залишаються заблокованими 11 підрозділів Держприкордонслужби

Прикордонники не пустили в Україну 1,5 тисячі росіян

У Криму залишаються заблокованими 11 підрозділів Держприкордонслужби
Фото: EPA/UPG

Державна прикордонна служба України повідомила про продовження блокування 11 своїх підрозділів, розташованих у Криму.

Про це повідомляється на сайті уряду.

Заблоковано управління Азово-Чорноморського РУ, Севастопольський загін морської охорони (ЗМО), Сімферопольський прикордонний загін, відділ прикордонної служби (ВПС) "Керч", мобільна застава "Массандра", ОПС "Євпаторія", ОПС "Сімферополь-авіа", ОПС "Щолкіне" Керченський ЗМО, ПТС "Мис-Фонарь", ВПС "Севастополь".

"Напруженрою залишається ситуація в пункті пропуску "Крим". Практично щодоби має місце повне блокування російськими озброєними військовими у кількості до 150 осіб роботи пункту пропуску (склад прикордонного наряду у пункті пропуску – 15 осіб, значна частина з них жінки) для забезпечення безперешкодного провозу особового складу, зброї та військової техніки. Персоналу АзЧРУ доводиться виконувати поставлені завдання в умовах колосального морально-психологічного тиску з боку представників спецслужб РФ. Їм погрожують фізичними розправами, дезінформують, залякують", - сказано в повідомленні.

Держприкордонслужбі вдалося зберегти корабельно-катерний склад морської охорони відомства (23 кораблі і катери передислоковані в порти Одеси і Бердянська), не допустити захоплення зброї і військової техніки в Криму.

При цьому на сухопутній ділянці українсько-російського кордону у взаємодії зі співробітниками МВС, СБУ триває операція "Кордон".

"Її основна мета – недопущення провокацій на державному кордоні та недопущення проникнення на територію України осіб, що можуть брати участь у заходах по дестабілізації ситуації в країні. Спільними зусиллями лише за три минулі доби у перетині Державного кордону України відмовлено близько 1,5 тисячі громадянам Росії. 15 із них заборонено в’їзд на територію України. «Зелений кордон» посилено додатковими прикордонними нарядами, спільно з підрозділами ЗС України, МВС та СБУ здійснюється патрулювання на основних шляхах, що ведуть із дестабілізаційної зони - АР Крим", - підкреслили в прикордонслужбі.

Нагадаємо, Державна прикордонна служба України стверджує, що зараз у Криму знаходиться близько 30 тис. російських військовослужбовців.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram