ГоловнаПолітика

У земельному комітеті тему продажу землі назвали "передвиборним ажіотажем"

Член земкомітету вважає, що створення Зембанку необхідно в будь-якому разі.

У земельному комітеті тему продажу землі назвали "передвиборним ажіотажем"
Иван Сидельник
Фото: rama.com.ua

Продаж землі найближчі 10 років не проводиметься, а все, що відбувається навколо цієї теми, є передвиборним ажіотажем.

Про це заявив голова підкомітету з питань соціального розвитку сільських територій земельного комітету, депутат від БЮТ Іван Сідельник.

"Ніхто нічого в найближчі 10 років не продасть. Це все перед виборами ажіотаж", - зазначив він.

За словами експерта, для того, щоб ухвалити Земельний кадастр, потрібна серйозна робота, а ось Земельний банк, безумовно, потрібен.

Думаю, що буде можливість повернутися до цього питання в листопаді або грудні, і мораторій на продаж землі буде продовжено.

— Валерій Бевзенко, заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин

"Питання заборони продавати землю - це палиця на два кінці, враховуючи те, що багато людей, які мають паї і не мають можливості їх обробляти, здають їх в довгострокову оренду. Для того ж, щоб ухвалити кадастр, потрібна серйозна робота. Його було ухвалено, але він не виконувався, тому що для цього потрібна серйозна сума грошей з Кабміну. Навіщо Зембанк? Навіть якщо не продавати землю, а укладати взаємовигідні договори, то він все одно потрібен", - вважає член БЮТ.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада відмовилася продовжити мораторій на продаж сільгоспземель, дія якого закінчується цього року, до 2014 року.

Крім того, вчора депутати дозволили іноземним громадянам і підприємствам з іноземним капіталом купувати землю несільськогосподарського призначення. За відповідний законопроект у другому читанні проголосували 234 народні депутати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram