ГоловнаПолітика

ВАСУ остаточно відмовив Тимошенко і Луценкові

Суд не знайшов правових підстав для задоволення скарги.

ВАСУ остаточно відмовив Тимошенко і Луценкові
Фото: EPA/UPG

Вищий адміністративний суд України відмовився задовольнити апеляційну скаргу Об'єднаної опозиції на відмову Центральної виборчої комісії зареєструвати кандидатами в народні депутати колишню прем'єр-міністра Юлію Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Відповідне рішення суду було зачитано головуючим у цій справі суддею Олександром Ведяніновим.

Зокрема, суд, розглянувши скаргу на рішення Київського апеляційного адміністративного суду, який відмовився дозволити реєстрацію Тимошенко і Луценка, не знайшов правових підстав для її задоволення.

Отже, суд залишив чинним рішення попередньої судової інстанції, а також визнав законною постанову Центральної виборчої комісії про відмову в реєстрації Тимошенко і Луценкові.

Наявність в особи непогашеної або не знятої судимості не може бути підставою для заборони обиратися... В іншому разі ЦВК своїм рішенням ставить рівність між реєстрацією кандидатом у депутати і його обранням.

— Руслан Князевич

Нагадаємо, 8 серпня Центральна виборча комісія відмовилася реєструвати кандидатами в народні депутати за списком "Батьківщини" екс-прем'єр-міністра Тимошенко й екс-міністра внутрішніх справ України Луценка.

11 серпня Київський апеляційний адміністративний суд не задовольнив скаргу Об'єднаної опозиції на відмову ЦВК зареєструвати Тимошенко і Луценка кандидатами в депутати.

13 серпня Об'єднана опозиція оскаржила рішення Київського апеляційного адмінсуду у Вищому адміністративному суді.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram