ГоловнаПолітика

Депутати знову відклали питання недоторканності

До відповідного законопроекту відсутній висновок профільного комітету.

Депутати знову відклали питання недоторканності
Фото: Макс Левин

Верховна Рада України ухвалила рішення відкласти розгляд опозиційного законопроекту № 10530 про внесення змін до Конституції України щодо скасування недоторканності з нардепів, суддів і Президента до 20 червня.

"За" відповідні рішення проголосували 404 за мінімально необхідних 226 народних обранців.

Спікер парламенту Володимир Литвин, зазначив, що до цього законопроекту відсутній висновок профільного комітету, тобто, згідно з регламентом ВР, щодо проекту закону не може бути прийнято якесь рішення.

"Рішення комітету має бути готове до 20 червня 2012 року. І саме профільний комітет повинен внести пропозицію або про внесення законопроекту до порядку денного сесії з одночасним скеруванням його до Конституційного Суду України, або про винесення його на публічні слухання, або про відхилення відповідного проекту закону", - зазначив спікер.

Так, відповідний законопроект "Про внесення зміни до Конституції України (щодо недоторканності)" передбачає виключити зі статті 80 Конституції норму про гарантії депутатської недоторканності та норму про неможливість залучення депутатів до кримінальної відповідальності без попереднього узгодження ВР.

Зі статті 105 Конституції України пропонують виключити норму про недоторканність Президента, а також зі статті 126 - норму про недоторканність суддів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram