ГоловнаПолітика

Янукович запросив олігархів на чемпіонат

Президент пояснив бізнесменам, як можна отримати запрошення.

Янукович запросив олігархів на чемпіонат
Фото: www.president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович запросив на Євро-2012 вітчизняних й іноземних бізнесменів та інвесторів.

Про це він заявив під час пленарного засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів на тему "Проведення реформ - нові інвестиційні можливості України", повідомляє прес-служба голови держави.

"Перш за все, я радий вас вітати на гостинній українській землі, давно не бачилися з вами в такому складі. Наша зустріч проходить напередодні Євро-2012. Користуючись нагодою, хочу запросити вас усіх відвідати чемпіонат. У кого буде таке бажання, дайте заявку в секретаріат нашої Ради - і ви отримаєте таку можливість. УЄФА є господарем проведення чемпіонату, але Президент України має квоту. І я як голова Ради вас запрошую", - сказав Янукович у своєму вступному слові.

Також Президент зазначив, що досвід, який Україна отримала під час підготовки до проведення фінальної частини Євро-2012, матиме велике значення для подальшого розвитку нашої країни.

Голова держави зазначив, що підготовка до проведення масштабного спортивного свята стала додатковим поштовхом до зростання рівня національної економіки, створення нових робочих місць, зокрема, завдяки залученню до робіт українських будівельних компаній.

"Підготовка до Євро-2012 була дуже непростою, але нам удалося подолати відставання від графіка", - наголосив Янукович. Він, зокрема, нагадав, що до Євро-2012 споруджено та реконструйовано аеропорти та стадіони, побудовано близько 2 400 кілометрів автомагістралей.

"Уся ця інфраструктура створює можливості для подальшого розвитку країни і служитиме майбутнім поколінням", - акцентував Віктор Янукович.

До Ради інвесторів входять Президент України Віктор Янукович, бізнесмени, директори і президенти банків та інвестиційних організацій. Зокрема: Рінат Ахметов, Дмитро Фірташ, Вагіт Алекперов, В'ячеслав Богуслаєв, Дуг Гор, Герман Греф, Карл Джоханссон, Хорхе Зукоскі, Томас Міров, Лакшмі Нівас Міталл, Вадим Новинський, Грег Пейдж, Віктор Пінчук, Михайло Фрідман, Томаш Фіала, Олександр Ярославський та ін. Усього у складі Ради - 33 особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram