ГоловнаПолітика

БЮТ вимагає пояснень щодо невиконання резолюції ПАРЄ

Фракція вимагає негайного звільнення всіх політв'язнів.

БЮТ вимагає пояснень щодо невиконання резолюції ПАРЄ
Фото: Макс Левин

Фракція "БЮТ-Батьківщина" вимагає від Президента України Віктора Януковича публічних пояснень щодо невиконання вимог резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи від 26 січня цього року та резолюції Європарламенту від 24 травня щодо ситуації в Україні.

Про це йдеться в заяві, яку оприлюднив лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін на засіданні Верховної Ради, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

У заяві також наголошено, що фракція вимагає негайного звільнення всіх в'язнів, засуджених із політичних міркувань.

Також у заяві йдеться про необхідність надати можливість експерту Данського Гельсінського комітету з прав людини "публічно оголосити незалежну експертну юридичну оцінку так званих "кримінальних справ" стосовно Тимошенко з трибуни Верховної Ради".

"Звертаємося до Януковича: пане Президенте, як Ви можете допустити, щоб Вашого політичного конкурента, жінку, прикуту хворобою до ліжка, яка набрала всього на 3% менше голосів на виборах, били здорові хлопці, а Ваші підлеглі аналізували відеозаписи, які цілодобово ведуть в її камері та палаті", - заявив Кожем'якін.

"Така поведінка, пане Президенте, не гідна президента країни, тим паче чоловіка, в якого є хоч крапля честі та гідності", - заявив Кожем'якін.

Зокрема, депутат зазначив, що вибори не можуть бути чесними, якщо двоє головних політиків сьогодні кинуто за ґрати.

Андрій Кожем'якін також зажадав від Януковича вибачень за "політичні переслідування лідерів опозиції".

Нагадаємо, в жовтні минулого року, екс-прем'єра було засуджено на 7 років позбавлення волі за звинуваченням у перевищенні повноважень під час підписання газових контрактів із Росією.

27 лютого Печерський суд Києва засудив Юрія Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тис. грн компенсації МВС за заподіяну шкоду), з позбавленням права займати керівні посади та рангу державного службовця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram