ГоловнаЕкономікаДержава

Одеський припортовий завод відновив роботу

Поставки газу відновлено.

Одеський припортовий завод відновив роботу
Фото: zn.ua

Одеський припортовий завод у вівторок, 4 жовтня, відновив роботу.

Про це повідомляє прес-служба Фонду державного майна України.

"4 жовтня 2016 року у ВАТ "ОПЗ" відновлено постачання газу. Завод знову почав свою роботу", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Одеського припортового, 3 жовтня відбулася наглядова рада НАК "Нафтогаз України" за погодженням укладення контракту на постачання газу "ОПЗ".

29 вересня набула чинності постанова Кабінету Міністрів "Про внесення змін до Положення про покладання спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення громадських інтересів у процесі функціонування ринку природного газу (відносини в перехідний період)".

Як повідомлялося, в ніч з 10 на 11 серпня Одеський припортовий завод аварійно зупинився через різке скорочення подачі природного газу.

"Укртрансгаз" 18 липня почав процедуру від'єднання ОПЗ від газопостачання, оскільки завод не вніс передоплату за послуги з транспортування газу на липень, а також перевищив номінований відбір газу. Однак повністю ОПЗ від газу так і не від'єднали, знизивши обсяги палива, що поставляється, до мінімуму.

ОПЗ розпоряджається найбільшим у СНД виробництвом аміаку і просто великим виробництвом карбаміду, а також унікальним - єдиним в країні - терміналом з перевалки аміаку на морські судна. Крім того, одеський завод є кінцевою ланкою аміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса.

Держава сподівається продати ОПЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram