ГоловнаБлогиБлог Зоряна Шкіряка

Регіонал перетворив студентів НАУ на рабів (ВІДЕО)

Це відео мають переглянути усі. В тому числі, Янукович та керівництво Партії регіонів. Ось такі «покращення» від проректора-регіонала настали для студентів Національного Авіаційного Університета.

Вчора ввечері, на мою сторінку в Фейсбук мені надіслали це відео. Це не самвидав, це сюжет у новинах на одному з телеканалів, який пройшов кілька днів тому. Те, що я побачив мене просто шокувало. Промовчати я не можу.

Мова йде про життя у студентських гуртожитках Національного Авіаційного Університету в Києві. З новостійного сюжету стає зрозуміла вся істинна «викладацька діяльність» керівництва НАУ, першим проректором якого є член Партії регіонів пан Луцький.

Я не знаю як, будучи депутатом ВР, Луцький примудряється займати посаду проректора, але те, що відбувається в університетських гуртожитках можна назвати одним словом - ганьба! Діти живуть як скоти, гірше ніж у камерах СІЗО. Там де має бути двоє, на 10-ти метрах - їх шестеро. Один душ на 500 осіб! Та й той закритий, з метою «економії» води. Стіни обдерті, умивальники зламані, туалети страшніше ніж на сільських автобусних зупинках за часів «совка». Це - жебрацьке гетто. Дітей, під виглядом «благоустрою», змушують рити траншеї і прибирати територію, обіцяючи за це гарні оцінки. Плату за проживання в таких рабських умовах підвищили удвічі за останній рік. Більш того, їх змушують самих ремонтувати приміщення, за свій рахунок.

Керівництво НАУ примусило всіх студентів у гуртожитках обслуговуватися в одного інтернет-провайдера, монополіста. Плата в два рази вище ніж у звичайних житлових будинках. Студентів у гуртожитках 5000 чоловік, кожен по 100 грн щомісяця. У підсумку, 500 000 грн в місяць вони платять тільки за інтернет! А за самостійне підключення до іншого провайдера штраф -1000 грн! Крім цього, їх примушують купувати форму, вартістю у 2000 гривень (при реальній вартості не більше 600-700), яка, як виявилося, нікому не потрібна.

Це не просто свавілля, це грабіж, бєспрєдєл. Скажіть, звідки у дітей, що проживають в гуртожитках або їх батьків такі гроші? Ми неодноразово отримували тривожні сигнали з НАУ, про те, що пан Луцький, через своїх посередників примушує викладацький склад, працівників та студентів правильно "голосувати". Ми вже повідомляли раніше, як проректор НАУ з виховної роботи, пан Козачок, був у якості провокатора на зустрічі кандидата від Об'єднаної опозиції у 222-му окрузі столиці Дмитра Андрієвського і намагався силоміць перешкоджати його спілкуванню з виборцями.

Саме в НАУ вони хотіли організувати масштабний транзит «електоральних туристів», але завдяки своєчасним публікаціям в ЗМІ нам вдалося це зупинити.

Але те, що ми побачили в сюжеті - це межа. Політика політикою, вибори виборами, але наші діти не винні, вони не можуть бути заручниками чиєїсь меркантильної похоті і не заслуговують на такі тваринні умови життя. Нагадаю, що сам регіонал Луцький, крім усього, є ще й заступником голови Комітету ВР з науки і освіти! Можна собі тільки уявити чому може навчити такий проректор, народний депутат , а зараз ще й кандидат в депутати. Не дивно, що керівництво НАУ відмовилося коментувати цю ситуацію і спілкуватися з журналістами. Мабуть, сказати нічого.

Саме тому, я закликаю президента Януковича та керівництво Партії регіонів негайно зупинити цей шабаш, ці відверті знущання над студентами. Раджу всім переглянути цей сюжет. На мій погляд, тут є всі ознаки корупційних діянь, в яких повинні розібратися компетентні органи.

Гадаю, що для багатьох студентів та їх батьків, після перегляду цього сюжету стане зрозумілим яким є в реаліях керівництво в НАУ регіонала Луцького. Переконаний, що ніякі залякування, шантаж, підкуп та інші «викрутаси» цього горе-політика не завадять їм зробити свій власний вибір і щиро виконати свій громадянський обов,язок під час виборів. Ми будемо пильно стежити за подіями в Національному Авіаційному Університеті і повідомляти про будь-які порушення чинного законодавства та Конституції України, а також захищати тих на кого буде здійснено адміністративний тиск та впроваджено інші незаконні дії.

Зорян Шкіряк Зорян Шкіряк , ​Політик, громадський діяч.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram