ГоловнаБлогиБлог Виталия Тараненко

Сім’я хмельницького губернатора бере нові горизонти. Житлові

Голова Хмельницької облдержадміністрації Василь Ядуха, який володарює на Поділлі два останні роки, неспроста став героєм журналістських розслідувань всеукраїнських ЗМІ. Заслужити “любов” представників четвертої влади не так-то просто — треба бути не таким, як усі. З цією місію керівник області упорався на всі 100 відсотків!

Прикладом сімейного наслідування захопився й син губернатора Олександр. У програмі “Знак оклику” (ТВі) повідомлялося, що 20-річне чадо голови облдержадміністрації успішно придбало складські приміщення площею майже 3 тисячі квадратних метрів у добробія Анатолія Чепесюка за ціною менше 95 гривень квадратний метр. 

Відсьогодні син одіозного керманича регіону перейшов на вищий рівень розширення родинних статків. Олександр Ядуха отримав в оренду на десять років триповерховий будонок (316 кв. м) у центрі Хмельницького, яке знаходиться у власності приватного підприєства “Укрбудінввест К”. Добро на оренду дали депутати Хмельницької міської ради.

І знову все законно. Адже свого часу ПП “Укрбудінввест К”, до якого причетність має депутат міської ради від Партії регіонів Оксана Кольгофер, приватизувало цей будинок за копійки — близько 600 тис. грн. Нині здало в оренду сину голові ОДА. Очевидно, що такий “жест доброї волі” регіоналки Оксани Кольгофер можна розцінювати як відплату за працевлаштування чоловіка Валерія Кольгофера на посаду голови Летичівської райдержадміністрації (працює з листопада 2011 року).

Згадаймо, що це не перший випадок “приємних сюрпризів” для сім’ї Ядух. Ось, приміром, сімейство Данилюків (Олександр Данилюк очолює обласне управління сім’ї, молоді і спорту — авт.) 2010 року подарувало по 2 гектари землі Наталії Ядусі, дружині очільника Хмельниччини. Як кажуть, вівці цілі (Данилюк втримався на посаді) і вовки ситі (за даними декларації губернатора Василя Ядухи, за 2011 рік його сім’я володіє 52 гектарами землі для ведення особистого селянського господарства).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram