«Тіхарі» ФСБ на мітингу проти приїзду Гундяєва

Нема нічого дивного в тому, що на акціях «Свободи» завжди присутня термоядерна концентрація працівників, так званих, «органів». Кілька автобусів з «Беркутом», міліція та СБУшні «тіхарі» - скандартний атребут, присутній на будь-якому, навіть найменш чисельному пікеті. 

Проте 27 липня на мітингу проти приїзду в Україну Путіна та Гундєва, були присутні й більш, скажімо так, екзотичні персонажі.

Увагу на них звернув один з присутніх на акції киян, який, як він сам сказав, багато років пропрацював у подібних структурах. За його словми, він почав знімати одного з них, після чого, той підійшов і почав вимагати припинити зйомку. При чому, розмовляв з характерним акцентом , явно не змахуючи на російськомовного українця. Почувши у відповідь кілька стандартних фраз, праівник ФСБ сказав, що «чує розмову професіонала» і відійшов.

Фото: Олександр Солонько

Коли його знову почали знімати, показав п’яти, але коли ми від нього відчепилися, повернувся.

Потім він мав коротку розмову з колегою, який, побачивши, що ми знімаємо, тікати не став, а проcто прикрив обличчя чохлом для телефону.

Фото: Олександр Солонько

Фото: Олександр Солонько

Виникає питання, що роблять працівники російських спецслужб на зібраннях українців. Схоже вже остаточно взято курс та повернення України в «совок» з усіма, як то кажуть, регаліями. Не секрет, що їх діяльність в Україні є більш, ніж активною, тому це питання слід піднімати на найвищому рівні. Мова йде не тільки про російські, а й про спецслужби інших держав, навіть та ж таки Угорщина має свою серйозну присутність в Закарпатті і тому подібне. А от наші спецслужби ведуть боротьбу не із зовнішніми загрозами, а з простими українцями.

Дуже показова ситуація.

Олександр Солонько Олександр Солонько , Юрист, політичний аналітик, громадський активіст
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram