ГоловнаБлогиБлог Максима Білоусенка

По справі мера-хабарника призначено дебати

На черговому засіданні Апеляційного суду Чернігівської області визначено дату проведення судових дебатів по справі ніжинського мера-хабарника Михайла Приходька.

Апелляционный суд Черниговской области
Апелляционный суд Черниговской области

Саме 18 березня 2013 року розпочнеться завершальний етап судового слідства – дебати. Під час їх проведення слово буде надане представнику обласної прокуратури та засудженому ніжинському чиновнику. Початок судових дебатів був оголошений суддями після закінчення судового слідства. Воно проводилося у зв’язку з тим, що апеляційна скарга прокуратури передбачає погіршення умов засудженого – санкцію статті передбаченого статею 368 частини 3 Кримінального кодексу України.

Оголошенню дебатів передувало перегляд відеоматеріалів та декількох клопотань засудженого Приходька про приєднання до матеріалів справи деяких документів – судових рішень, що жодного відношення до хабаря не мають.

Також захист мера вдався й до нових симуляцій. Їх суть дуже проста – виявляється, що людина, яка перебуває на посаді міського голови 18 років, взагалі не знає Закону «Про місцеве самоврядування». І, виявляється, що Приходько зовсім не міський голова, а всього лише «старший машини». Звичайно, що люди, які знають як працює ніжинський міськвиконком, скажуть, що це повна маячня.

Після судових дебатів, згідно кримінально-процесуального кодексу, проголошується вирок.

Навряд хтось чи щось допоможе пану Приходьку виплутатися із цієї справи. Та все ж варто проаналізувати хід даної кримінальної справи, яка була порушена далекого 2008 року Рінатом Кузьміним. За 5 років суди тричі допитували всіх свідків, тричі слухали «прослушку» та дивилися відео, тричі вивчали матеріали справи. Після досить ретельної процедури вивчення всієї справи в цілому, Новозаводський районний суд міста констатував, що є достатньо доказів вини Приходька у скоєному ним злочині. Це все при тому, що інші два підсудних: рідний брат мера Віктор та колишній підлеглий Приходька, свою вину у скоєному визнали.

Схоже, що розгляд даної кримінальної справи добігає свого логічного кінця, а про ніжинського мера-хабарника скоро ніхто не згадає, і місто почне розвиватися.

Чи може знову статися так, що переможуть гроші, а не здоровий глузд, і справа буде розглядатися ще не один десяток років?

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram