ГоловнаБлогиБлог Дмитра Сінченка

Зрив різьби

Політика «затискання пружин» і «закручування гайок» неминуче призводить до збільшення сили опору і «зриву різьби». Цієї ночі в українців нарешті зірвало різьбу. Почалось справжнє повстання, якого вже давно не бачили київські вулиці.

Фото: EPA/UPG

Система охрестила нас «екстремістами» і «провокаторами». Влада це зробила шляхом ухвалення псевдо-законів «Про диктатуру» (чим завершила процес узурпації влади), опозиція – черговими безпідставними звинуваченнями зі сцени. Ми вирішили відповідати такому високому званню.

Янукович злякався, і запросив опозицію на переговори, при цьому виславши десятки автобусів із «переговорниками» та «аргументами». А очолити свою «делегацію» доручив «експерту з переговорних процесів» Клюєву, який вже встиг зарекомендувати себе 30 листопада…

Вчорашнє віче вирішило ще одну проблему Євромайдану – воно остаточно розвінчало міф про опозиційність «трьох царевичів». Народ, сподіваюсь, востаннє переконався, що жодного Лідера серед них нема. Лідером швидше стане той, хто наступного разу просто не випустить їх на сцену.

Тепер серйозно і по-суті. Чи можливі переговори опозиції із владою? Так, але по-перше, за участю самого Януковича і інших найвищих чиновників, по-друге, за участю представників громадськості (вони вже встигли оформитись у Громадську раду Майдану), по-третє – темою переговорів має стати умова капітуляції українських псевдо-керівників.

Щодо «плану опозиції», який вони виголосили зі сцени. Які «дострокові вибори президента», якщо його повноваження за діючою(?) Конституцією закінчуються у березні ЦЬОГО року? Навіщо збирати підписи для легітимізації «Народної ради», якщо легітимнішого органу в країні просто не існує?

Все, що необхідно зробити опозиційним депутатам – це зібратись і призначити Тимчасовий Уряд, скликати Установчі (Конституційні) збори і ухвалити інші рішення, яких від них очікує народ. Що потрібно зробити депутатам місцевих рад – це розпустити місцеві держадміністрації і обрати тимчасові виконкоми. Що потрібно зробити силовикам і чиновникам – це визнати Тимчасовий уряд і виконувати його розпорядження.

Дострокові і чергові вибори необхідно проводити лише тоді, коли Установчі збори напишуть нові «правила гри», а український народ їх ухвалить на всеукраїнському референдумі. Хто має стати учасником Установчих зборів? Відповідь вже готова – це учасники Громадської ради Майдану.

Однак всі охочі взяти участь в написанні нової Конституції мають розуміти, що вони не матимуть права брати участь у наступному «політичному сезоні», тобто не балотуватимуться на виборчі посади і не подаватимуть своїх кандидатур на посади у виконавчих органах влади. Щоб нова Конституція писалась не в інтересах органів влади, а в інтересах народу.

Хто має стати новою Центральною виборчою комісією? Вона вже давно існує – це «Ініціатива 1-го грудня».

Хто має увійти до Тимчасового Уряду? Виключно управлінці після проведення відкритого конкурсу. Всі бажаючі - терміново подавайте свої резюме.

Отже, які ще «плани дій» вам потрібні? Необхідно брати і робити.

Дмитро Сінченко Дмитро Сінченко , Громадсько-політичний діяч, блогер
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram