ГоловнаСвіт

Ексгенерал Бельгії розкритикував стан оборонного виробництва в Європі

Обронне виробництво як Бельгії, так і Європи не в найкращому стані.

Ексгенерал Бельгії розкритикував стан оборонного виробництва в Європі
Боєприпаси Rheinmetall 35 мм для установок Gepard
Фото: Rheinmetall

Ексгенерал збройних сил Бельгії у відставці Марк Тайс розкритикував стан оборонного виробництва в Європі, зазначаючи, що ЄС "по вуха в лайні". А для покращення ситуації з оборонними потужностями, потрібні роки.

Про це пише Politico.

Ексгенерал Бельгії, який раніше був заступником міністра оборони, стверджує, що плачевний стан оборонного виробництва в Європі – "це не жарт, ми по вуха в лайні".

"Особливо в Бельгії, але ми не єдині", – зазначив він.

За словами Тайса, на початку повномасштабної війни Росії проти України військові командири європейських країн попереджали, що знадобиться "від п'яти до семи років", щоб промисловість ЄС досягла потенціалу, необхідного для надійного стримування.Він, серед іншого, звернув увагу на проблему з виробництвом боєприпасів у Європі, назвавши його "симптомом культурної проблеми". 

Натомість Росія виявилася швидшою у нарощуванні виробництва снарядів і озброєнь.

"Багато бажаного видається за дійсне... Люди недооцінюють час, необхідний для реалізації проєктів. Промислова структура Європи недостатньо сильна, щоб підтримати Україну", – додав ексгенерал.

  • Високий представник ЄС повідомив, що спроможність оборонно-промислового комплексу блоку підвищилася на 40%. Раніше ЄС обіцяв надати Україні мільйон боєприпасів до березня, але згодом стало зрозуміло, що союзники не зможуть виконати цю обіцянку.
  • Однак Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз розраховує надати Україні до кінця року 1 млн 155 тис. артилерійських снарядів завдяки зростанню спроможності оборонно-промислового комплексу країн-членів.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram