ГоловнаСвіт

Новітній російський літак Іл-112В розбився під час тренувального польоту, екіпаж загинув

За кілька днів літак мав узяти участь у виставці "Армія-2021".

У Росії під час тренувального польоту розбився дослідний екземпляр літака Іл-112В. Його екіпаж у складі трьох осіб, за попередніми даними, загинув.

Про це повідомили російські агентства РИА Новости і ТАСС з посиланням на Об'єднану авіабудівну корпорацію та власні джерела.

"Під час тренувального польоту при заходженні на посадку в районі аеродрому Кубинка в лісосмузі сталася аварія легкого військово-транспортного літака Іл-112", - йдеться в повідомленні ОАК.

Попередня причина катастрофи - пожежа в двигуні.

Літак мав узяти участь у міжнародному військово-технічному форумі "Армія-2021", що відбудеться в Підмосков'ї 22-28 серпня. Заради цього він кілька днів тому здійсни переліт з Воронезького авіаційного заводу, що входить до складу ОАК, на базу ПАТ "Іл" у Жуковському. Літак пілотував екіпаж у складі льотчиків Миколи Куімова (герой Росії), Дмитра Комарова та бортінженера Миколи Хлудєєва.

Це був єдиний готовий літак Іл-112В. Другий зразок проходить ресурсні випробування.

Нагадаємо, що Іл-112В розробляли з початку 2000-х років, але 2010-го російське міноборони вирішило замість нього купити українські транспортники Ан-140. Після окупації Криму 2014 року та різкого погіршення відносин між Росією та Україною проєкт Іл-112В відновили.

Уперше в повітря він піднявся тільки 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram