ГоловнаСвіт

Журналістку опозиційного ЗМІ Білорусі затримали, в її квартирі обшук

Зв'язок із редакторкою TUT.BY втрачено, її адвоката не пустили до квартири.

Журналістку опозиційного ЗМІ Білорусі затримали, в її квартирі обшук
Фото: Ольга Шукайло, TUT.BY

Журналістку опозиційного ЗМІ Білорусі TUT.BY Галину Уласик затримали. Силовики заявили про відкриття кримінальної справи.

Про це повідомляє видання TUT.BY.

Галина встигла розповісти колегам,  що зранку хтось стукав і дзвонив у двері, але оскільки вона нікого не чекала, дверей не відчинила. Сусіди повідомили їй, що бачили біля під'їзду трьох чоловіків у балаклавах.

Згодом у двері знову почали дзвонити. Галина та її дочка Валерія повідомили, що у квартиру намагаються потрапити силовики - у них є санкція на обшук, порушено кримінальну справу.

Після цього зв'язок з Галиною та її дочкою зник.

Близько 10 ранку двоє міліціонерів вивели Валерію Уласик, посадили в машину і відвезли, вона сказала кореспонденту TUT.BY, що її затримали в межах адміністративного процесу за ст. 23.34 Кодексу про адміністративні правопорушення (участь у несанкціонованій акції) і за підозрою у кримінальній справі про масові заворушення.

У квартирі залишилася Галина Уласик, там проходить обшук, привели понятих.

До будинку Галини Уласик прибув її адвокат, але в квартиру його не пустили, пояснюючи це тим, що слідчі дії вже почалися.

Нагадаємо, одна з лідерок опозиції в Білорусі Марія Колесникова, повідомлення про викрадення якої з'явилося учора, порвала паспорт, щоб її примусово не вивезли до прикордонних пунктів України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram