ГоловнаСвіт

Парламент Канади скасував засідання до вересня через коронавірус

Депутати працюватимуть у комітетах за допомогою відеозв'язку.

Парламент Канади скасував засідання до вересня через коронавірус
Фото: Travelcalendar

Регулярні засідання парламенту Канади не поновляться щонайменше до вересня - таке рішення підтримали більшість депутатів.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на канадські ЗМІ.

Рішення про скасування пленарних засідань підтримала правляча Ліберальна партія, а також Зелена і Нова демократична партії, що перебувають в опозиції. Водночас дві інші опозиційні сили - Консервативна партія і Квебекський блок - проголосували "проти". На їхню думку, відсутність пленарних засідань позбавляє народних обранців можливості належним чином представляти інтереси виборців.

Відзначають, що замість пленарних засідань депутати в червні збиратимуться у форматі спеціального комітету, менша частина учасників якого засідатиме в Оттаві особисто, а решта - дистанційно за допомогою відеозв'язку.

Після завершення сесії наприкінці червня комітет збереться ще мінімум чотири рази впродовж літа.

Депутати також домовилися активніше розробляти процедуру дистанційного голосування.

Нагадаємо, канадський парламент пішов на карантин у березні. Відтоді він кілька разів збирався на позачергові засідання для прийняття законів, необхідних для підтримки населення в умовах коронакризи. Депутати також регулярно продовжують дискутувати в складі спеціального комітету, але теж тільки з питань, пов'язаних з протидією COVID-19.

12 березня прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та його дружина Софі були поміщені на самоізоляцію через підозру захворювання на коронавірус. Інфекцію підтвердили у дружини прем'єра, наприкінці березня вона видужала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram