ГоловнаСвіт

Білий дім заявив про ліквідацію лідера "Аль-Каїди на Аравійському півострові"

У 2015-му він закликав здійснювати теракти в Штатах.

Білий дім заявив про ліквідацію лідера "Аль-Каїди на Аравійському півострові"
Фото: centralasia.media

У результаті антитерористичної операції США в Ємені ліквідовано засновника і голову терористичної організації "Аль-Каїда на Аравійському півострові" Касима аль-Раймі. Про це йдеться в повідомленні на сайті Білого дому. Наказ про його усунення віддав президент США Дональд Трамп.

Касим аль-Раймі приєднався до терористів ще в 90-х і працював в Афганістані на Осаму бен Ладена. Потім очолив "Аль-Каїду на Аравійському півострові".

Повідомляють, що за вказівкою Раймі терористи "вчиняли непристойне насильство над мирними жителями в Ємені і прагнули здійснити і надихнути численні напади на США і їхні сили".

"Його смерть завдає удару по глобальному руху "Аль-Каїди", і це наближає нас до усунення загроз, які ці групи становлять нашій національній безпеці", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 2015 року голова "Аль-Каїди на Аравійському півострові" (АКАП) Касим аль-Раймі закликав прихильників здійснювати теракти в США. Аль-Раймі став головою АКАП після смерті попередника - Абу Харейра ас-Санані, вбитого за допомогою американського безпілотника.

"Аль-Каїда на Аравійському півострові" - ісламістська організація, з 2009 року веде терористичну діяльність в Ємені і Саудівській Аравії. У США вважають, що АКАП є найнебезпечнішим підрозділом "Аль-Каїди", оскільки її бойовики чимало терактів здійснюють за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram