ГоловнаСвіт

У Франції затримали підозрюваних у замаху на Макрона

Обидва затриманих є членами ультраправого угруповання.

У Франції затримали підозрюваних у замаху на Макрона
Фото: EPA/UPG

У Франції затримали двох підозрюваних у підготовці замаху на президента Еммануеля Макрона. Їм висунули звинувачення в участі в "злочинній терористичної організації" і помістили під варту.

За інформацією RFI, обидва затриманих є членами ультраправого угруповання. За даними слідства, вони підозрюються "в участі в зборах, під час яких планувалися насильницькі дії, зокрема проти президента Франції Еммануеля Макрона".

Обидва вони вже потрапляли в поле зору Генерального управління внутрішньої безпеки в ході розслідування ймовірного замаху на президента Франції рівно рік тому.

За попередніми даними, новий замах планувалося на 7 листопада під час візиту Макрона до міста Шарлевіль-Мезьєр в департаменті Арденни. Тоді ж по гарячих слідах було затримано шість осіб, які зізналися, що планували замах на президента.

Запобігти замаху допомогло спостереження за 63-річним пенсіонером Жан-П'єром Буєром, який перебував у зоні уваги внутрішньої розвідки після спроби замаху на Макрона 2018 року.

Зазначимо, що президент Макрон, який виграв вибори за підтримки 66% виборців, нині має досить низьку підтримку серед французів.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram