ГоловнаСвіт

У річницю першої акції "жовтих жилетів" у Парижі пройшли заворушення

Поліції довелося застосувати сльозогінний газ.

Фото: EPA/UPG

Поліція Парижа в суботу застосувала сльозогінний газ для протидії учасникам акції "жовтих жилетів", які намагаються відродити рух в першу річницю протестів. Про це повідомляє Le Parisien.

Зіткнення відбулися, зокрема, поблизу площі Італії, де демонстранти підпалили барикаду. Під охороною поліції пожежники загасили вогонь.

Також група "жовтих жилетів" спробувала влаштувати акцію на паризькій кільцевій дорозі. Жандарми їй запобігли.

Повідомляється, що в обідню пору в Парижі заарештували 41 особу.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, в середині листопада 2018 року у Франції почалися масштабні акції протесту проти підвищення цін на паливо. Акції організовувалися рухом "жовті жилети" і традиційно проводилися по суботах. Згодом рух став висловлювати невдоволення діями влади загалом і особливо недостатньою, з їх точки зору, допомогою держави найменш забезпеченим громадянам.

Після цього влада Франції пішла на поступки "жовтим жилетам", відмовившись від підвищення податку на пальне. Також французький президент Еммануель Макрон оголосив про низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища французьких громадян. Так, він заявив, що з 2019 року у Франції на 100 євро буде збільшений щомісячний мінімальний розмір оплати праці, передбачені заходи щодо поліпшення забезпечення пенсіонерів, робота в понаднормові години буде оплачуватися без стягнення податків.

Зараз великих акцій протесту "жовті жилети" вже не проводять.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram