ГоловнаСвіт

Австралійська авіакомпанія побила рекорд за тривалістю комерційного перельоту

Переліт з Лондона до Сіднея тривав 19 годин 19 хвилин.

Австралійська авіакомпанія побила рекорд за тривалістю комерційного перельоту
Фото: Qantas Airways

Австралійська авіакомпанія Qantas відновила рекорд тривалості комерційного перельоту, виконавши пасажирський рейс з Лондона у Сідней.

Про це повідомляють на сайті авіакомпанії.

Літак Boeing 787-9 Dreamliner провів у повітрі 19 годин 19 хвилин. Переліт став другим, здійсненим у рамках дослідницької програми Sunrise. Перший політ з Нью-Йорка в Сідней був на три хвилини коротшим.

Відзначають, що в рамках програми Sunrise фахівці авіакомпанії вивчають вплив тривалих перельотів на екіпаж літака та його пасажирів. У польоті за сном і харчуванням пасажирів стежать лікарі.

Також медики стежать за льотчиками й екіпажем, зокрема - перевіряють рівень мелатоніну. Льотчики також повинні періодично проходити тести на уважність.

Раніше Qantas уже здійснювала переліт з Лондона до Сіднея. У 1989 році порожній вантажний літак авіакомпанії Boeing 747-400 виконав переліт за цим маршрутом у рамках програми досліджень тривалих безпосадкових польотів комерційних літаків.

За програмою Sunrise Qantas виконає ще один комерційний рейс - з Сіднея до Нью-Йорка. Якщо результати досліджень буде визнано позитивними, а самі перельоти - потенційно комерційно вигідними, то регулярні маршрути буде запущено в 2022-2023 році.

Нагадаємо, перший комерційний переліт за програмою Sunrise авіакомпанія Qantas виконала наприкінці жовтня 2019 року. Лайнер Boeing 787-9 здійснив переліт з Нью-Йорка до Сіднея. Тривалість польоту склала 19 годин 16 хвилин. На борту літака перебували 49 пасажирів без багажу.

До цього найдовший авіарейс у світі виконали з Дохи в Окленд у 2017 році (14524 км). За часом він зайняв близько 17 годин і 30 хвилин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram