ГоловнаСвіт

Прокуратура Нью-Йорка розслідує причетність Джуліані до газових проєктів у Україні, - WSJ

Адвокат Трампа міг отримувати від них особисту вигоду.

Прокуратура Нью-Йорка розслідує причетність Джуліані до газових проєктів у Україні, - WSJ
Фото: GLOBAL LOOK PRESS

Федеральна прокуратура Нью-Йорка почала розслідування стосовно особистого адвоката президента Дональда Трампа Руді Джуліані. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

За даними джерел газети, прокурори розслідують, чи міг Джуліані отримувати особисту вигоду від газових проєктів в Україні, в яких брали участь два його соратники - Лев Парнас і Ігор Фруман, які зараз перебувають під вартою.

Газета пише, що на зустрічах з українськими чиновниками і бізнесменами Парнас і Фруман розповідали про свої плани побудувати трубопровід з Польщі в Україну, за яким буде транспортуватися природний газ із США.

Бізнесмени говорили, що цей проєкт підтримують в адміністрації Трампа, а партнером є його особистий адвокат Джуліані.

Нагадаємо, колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані став ключовою фігурою в розслідуванні про початок процедури імпічменту президента США. Законодавці також вивчають, яку роль Джуліані зіграв у тиску на президента України Володимира Зеленського для розслідування діяльності політичних конкурентів Трампа.

Раніше американські ЗМІ повідомляли, що розслідування проти Джуліані через його діяльність в Україні почала Федеральна прокуратура США. Прокурорів зацікавило, чи не порушив адвокат Трампа закон про лобізм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram